Άδικη φορολόγηση υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών

Άδικη φορολόγηση υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών

Αρ. Πρωτ. 6920/03.03.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Εξωτερικών

Φορολογική επιδρομή σε υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών ξεκινά η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, θίγοντας το επίδομα, που αυτοί λαμβάνουν. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσει τα έσοδα του, προχωρά στην υπαγωγή του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής, που λαμβάνουν στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, στο φορολογητέο εισόδημα, καθώς επίσης και στη μείωση του.

Αυτές οι προθέσεις του Υπουργείου έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, που βλέπουν το συγκεκριμένο δικαίωμα τους να θίγεται.  Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου  οφείλει να ασκήσει άλλες πολιτικές και να λάβει άλλα μέτρα για την εξεύρεση χρημάτων και όχι να καταφεύγει στην άδικη μείωση και  φορολόγηση του συγκεκριμένου επιδόματος, που χορηγείται αποκλειστικά και μόνο σε όσους Έλληνες υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών υπηρετούν εκτός της χώρας, ως αποζημίωση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που αντιμετωπίζουν. Οφείλει λοιπόν η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της για το συγκεκριμένο ζήτημα,  γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργήσει αντικίνητρα για την επιθυμία των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών να υπηρετήσουν την πατρίδα σε υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθενται να επανεξετάσουν την λαθεμένη απόφασή τους για φορολόγηση και μείωση του επιδόματος που λαμβάνουν τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών όταν υπηρετούν στο εξωτερικό;

Απαντήσεις Υπουργείων